Categorieën

Ruiter / Rijlaarzen, Jophurs en stalschoenen

Rijlaarzen-Jophurs-en-stalschoenen

Rijlaarzen:

In de categorie rijlaarzen hebben wij verschillende mogelijkheden, zoekt u paardrijlaarzen voor uw zoon/dochter dan raden wij de gevoerde/ongevoerde rubberen rijlaarzen aan. De gevoerde zijn net iets prettiger in de winter en de ongevoerde rijlaarzen prima voor de zomer. Deze laarzen zijn ook prima als je bijvoorbeeld 1x in de week als hobby gaat paardrijden. Rijd je vaker of wil je graag net dat beetje extra dan kun je bijvoorbeeld voor de paardrijlaarzen van Aigle gaan, deze laarzen hebben het voordeel dat de kuitmaten varieren heb je bijvoorbeeld voetmaat 39, dan kun je hierbij kiezen voor kuitmaat S t/m XXL. Hierdoor kun je je laars al een beetje meer naar je eigen smaak aanpassen. Wil je helemaal de perfecte rijlaars dan ga je voor de leren rijlaars. Het voordeel van een lederen rijlaars is dat de pasvorm vaak net iets mooier en aangesloten is. Ruitersport Versteeg heeft ook hier een aantal modellen van.

 

Jophurs:

Jophurs hebben enkele voordelen, zo kun je naast het paard alleen je jophurs aan doen, wat vooral in de zomer erg prettig is. En de jophurs kun je helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Je zit niet meer met het probleem voet-kuit maat maar dit doe je apart. Eerst zoek je de geschikte jophur. Wij hebben de jophurs vanaf maat 29 t/m 41 (bestellen is mogelijk) in verschillende prijsklassen. Zo kun je gaan voor de voordelige rubberen jophur, de jophur met stalen neus of de Texas zipper lederen jophurs van Imperial Riding.

De rubberen jophurs zijn goed bestand tegen water en vuil. Je kunt er prima mee door het (evt. modderige) weiland om je paard op te halen. Lederen Jophurs kunnen jaren meegaan maar het is dan wel noodzakelijk om ze regelmatig in te vetten zodat het materiaal in goede staat blijft.

 

Stalschoenen:

Stalschoenen hoeven niet aan bepaalde eisen te voldoen behalve die van jezelf! Je kunt kiezen voor de Blizzard Snow Thermo stalschoen met klittenband, dit zijn hoge warme & waterdichte laarzen. De Aigle stalschoen Paddy is een lagere maar toch warme stalschoen, ideaal voor de winter.


Bij de toegevoegde afbeelding kunt u zien hoe u de laarzen kunt opmeten.